Skip to main content

Electrische deelauto initiatief

Wie zou niet in een electrische deelauto willen rijden? Schoon en stil is de witte Renault ZOE waar het om gaat in dit initiatief. De ZOE is een nieuwe elektrische 5-persoonsauto met een bereik van bijna 300 kilometer, voorzien van airco, TomTom-navigatie, bluetooth en parkeersensoren.

Wijkbewoner Flip Oude Weernink is initiatiefnemer van een plan om electrische deelauto’s te introduceren in Stadseiland. Hij is werkzaam in deze branche en mede-initiatiefnemer van het bedrijf GoodMoovs. Er wordt oriënterend gekeken naar We Drive Solar. In dit concept zijn abonnementen beschikbaar vanaf €89 per maand, waarvoor je elke maand 96 uur de deelauto mag gebruiken (bijkomende kosten €0,18 per km). Vooral voor huishoudens waar nu een tweede auto in gebruik is, kan dit een betere en goedkopere oplossing zijn. Ook voor de wijk is het beter, omdat er dan minder parkeerruimte nodig is. Deze begint hier en daar in de wijk al aardig krap te worden. Voor het milieu is het ook veel beter, omdat de deelauto’s van We Drive Solar voor 100% met zonne-energie worden opgeladen. Dat kan met de Renault ZOE zelfs bi-directioneel. Dat wil zeggen dat met deze innovatie de Renault ZOE fungeert als een batterij op wielen, die zonne-energie kan opslaan en op een later moment kan terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit maakt het mogelijk om op efficiëntere wijze gebruik te maken van duurzame zonenergie. 

Met een app reserveer je de deelauto en open je de deur. Het streven is om 4 electrische deelauto’s te plaatsen in Stadseiland, zodat de kans groot is dat er ook een auto beschikbaar is als je die onverwacht nodig hebt. We Drive Solar neemt alle investeringskosten van auto’s en laadpalen voor haar rekening. Ook de rompslomp van het aanvragen van laadpalen en parkeerplaatsen doen zij. Zodra er voldoende bewoners zijn die willen meedoen (minimaal 5 per deelauto) kan het initiatief van start gaan.

Alle informatie kan je vinden op We Drive Solar en op de Algemene Ledenvergadering op 14 november in de Malburcht presenteert Flip Oude Weernink het plan en kan vragen beantwoorden.
Je kan je hier opgeven als belangstellende voor een lidmaatschap: flip@goodmoovs.com

 

3 Reacties

 • F.V.Hesse schreef:

  Ik heb belangstelling voor een electrische deelauto

  Vr. Groet,

  F.V.Hesse
  Charley Bosveldhof 153
  6833LX Arnhem
  O6 47113040

 • Ferdinand Hesse schreef:

  Ferdinand Hesse schreef:
  15 juli 2021 om 15:16
  Beste bewoners, MEDEDELING….!!!!

  De Electrische Renault Zoë deelauto is vanaf 15 juli 2021 beschikbaar. De auto staat inmiddels in het zonegebied ” Kamillehof ” d.w.z daar wordt de auto in de regel ( tijdelijk ) geladen. Dit kan men zien in de App. van MyWheels. Maar hij mag ook elders geladen worden als deze niet beschikbaar is. Er zijn totaal 8 laadpunten . 2 laad aansluitingen per laadpaal.

  Mocht er iemand het leuk vinden om beheerder te worden dan kan dat na activering van uw account. Dit levert 12euro vaste vergoeding op. Dit wordt gebruikt om de ritprijs te verlagen. ( leuke spaarpot ) De taken zijn: de auto van en aan de lader te zetten, verplaatsen, af en toe de banden spanning controle, toezicht, contact en afspraken maken garage voor onderhoud en storingen en soms als de auto erg vuil is door de wasstraat tegen vergoeding . ( maar auto wordt schoongehouden door schoonmaakbedrijf )

Reageer

Deel on facebook
Delen op Facebook