Electrische deelauto initiatief

Wie zou niet in een electrische deelauto willen rijden? Schoon en stil is de witte Renault ZOE waar het om gaat in dit initiatief. De ZOE is een nieuwe elektrische 5-persoonsauto met een bereik van bijna 300 kilometer, voorzien van airco, TomTom-navigatie, bluetooth en parkeersensoren.

Wijkbewoner Flip Oude Weernink is initiatiefnemer van een plan om electrische deelauto’s te introduceren in Stadseiland. Hij is werkzaam in deze branche en mede-initiatiefnemer van het bedrijf GoodMoovs. Er wordt oriënterend gekeken naar We Drive Solar. In dit concept zijn abonnementen beschikbaar vanaf €89 per maand, waarvoor je elke maand 96 uur de deelauto mag gebruiken (bijkomende kosten €0,18 per km). Vooral voor huishoudens waar nu een tweede auto in gebruik is, kan dit een betere en goedkopere oplossing zijn. Ook voor de wijk is het beter, omdat er dan minder parkeerruimte nodig is. Deze begint hier en daar in de wijk al aardig krap te worden. Voor het milieu is het ook veel beter, omdat de deelauto’s van We Drive Solar voor 100% met zonne-energie worden opgeladen. Dat kan met de Renault ZOE zelfs bi-directioneel. Dat wil zeggen dat met deze innovatie de Renault ZOE fungeert als een batterij op wielen, die zonne-energie kan opslaan en op een later moment kan terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit maakt het mogelijk om op efficiëntere wijze gebruik te maken van duurzame zonenergie. 

Met een app reserveer je de deelauto en open je de deur. Het streven is om 4 electrische deelauto’s te plaatsen in Stadseiland, zodat de kans groot is dat er ook een auto beschikbaar is als je die onverwacht nodig hebt. We Drive Solar neemt alle investeringskosten van auto’s en laadpalen voor haar rekening. Ook de rompslomp van het aanvragen van laadpalen en parkeerplaatsen doen zij. Zodra er voldoende bewoners zijn die willen meedoen (minimaal 5 per deelauto) kan het initiatief van start gaan.

Alle informatie kan je vinden op We Drive Solar en op de Algemene Ledenvergadering op 14 november in de Malburcht presenteert Flip Oude Weernink het plan en kan vragen beantwoorden.
Je kan je hier opgeven als belangstellende voor een lidmaatschap: flip@goodmoovs.com

 

2 Reacties

Reageer

Deel on facebook
Delen op Facebook