Over bewonersvereniging Stadseiland

Activiteiten voor iedereen
De bewonersvereniging Stadseiland faciliteert het organiseren van leuke activiteiten in de buurt. Elk seizoen zijn er evenementen waarbij buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zoals de barbecue in de zomer, het walking dinner in voor- en najaar, paaseieren zoeken, de kerstboomverbranding, etcetera. Zie de agenda. De werkgroep Stadsburen organiseert nog veel meer activiteiten. In de afgelopen jaren heeft dit geleid tot een hoop gezelligheid, nieuwe contacten en een hechtere buurt, waar we elkaar weten te vinden. Het delen van spullen en elkaar helpen met oppas, kleine klussen, vervoer etc. is daardoor makkelijker geworden. Buurtpreventie is ook een belangrijk aandachtsgebied.

Samen sterk
Door lid te worden laat je zien dat je het belangrijk vindt om ons als buurt te verenigen. Niet alleen voor de gezelligheid en onderlinge betrokkenheid. De bewoners vereniging heeft contact met verschillende organisaties in en om de wijk Malburgen en met de gemeente Arnhem. Via onze leden weten we wat er speelt in onze buurt en kunnen we actie ondernemen als dat nodig is. Hoe meer leden de vereniging telt, hoe beter we kunnen meepraten en invloed uitoefenen. 

Een stem
Als lid van Bewonersvereniging Stadseiland bepaal je mee wat er in onze buurt gebeurt. Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering kun je stemmen op bestuursleden of jezelf aanmelden als bestuurslid. 

Word lid!
Genoeg redenen dus om lid te worden! Veel buurtgenoten gingen je daarom al voor. Voor maar €15 per jaar ben je al lid. En dat is belangrijk: veel leden maken een sterke, fijne, gezellige en betrokken buurt mogelijk. Ga naar aanmelden om lid te worden of stuur ons een mail. Ook leden die niet actief willen deelnemen zijn van harte welkom! 

Een helpende hand
Je kunt ook deelnemen in een van de vele werkgroepen van de buurt. Daar ontmoet je andere buurtbewoners en het is leuk om samen iets te doen wat zorgt voor verbetering van het leefklimaat of een gezellige activiteit voor de buurt. Dat kan ook op incidentele of afroepbasis, zodat het je weinig vrije tijd kost. 

Communicatie
Geïnformeerd worden, meedenken en -praten kan via de Buurtblogpagina’s op deze website en de Facebookpagina van Stadseiland. Die twee communicatiemiddelen kunnen elkaar goed aanvullen. De Facebookpagina voor de snelle berichtgeving, het Buurtblog om wat dieper in te gaan op allerlei actuele thema’s en de informatie daarover makkelijk voor iedereen toegankelijk te houden. De verenigingsleden ontvangen zo nu en dan een email nieuwsbrief met een overzicht van het nieuws.

Een nieuwe periode
De afgelopen jaren woonden we met zijn allen in een zogenaamde ‘jonge buurt’. Inmiddels bestaat de wijk al bijna 12 jaar en hebben we veel nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Het is een goed moment om vooruit te kijken en ons de volgende vragen te stellen:
   In wat voor buurt willen we wonen?
   Wat is daarvoor nodig?
   Wie of wat kan ons daarbij ondersteunen? 
Daar gaan bestuur en werkgroepen zich de komende tijd mee bezig houden. Ideeën zijn van harte welkom! 

Bestuurs- en werkgroepleden gezocht!
Deelname aan het bestuur of een werkgroep hoeft niet veel tijd te kosten, maar is wel belangrijk. Het stelt ons als buurtbewoners in staat om in een fijne buurt te wonen die goed leefbaar, gezellig en sterk is. De afgelopen jaren zijn al veel buurtbewoners actief geweest in het bestuur en/of een werkgroep. Door een aantal verhuizingen van op dit moment actieve leden zijn we op zoek naar een paar nieuwe bestuursleden. Ook verschillende werkgroepen kunnen helpende handen en meedenkende leden goed gebruiken. 

Werkgroepen
 
• Activiteiten
 • Stadsburen
 • Communicatie
 • Ecologisch groenbeheer en stadslandbouw
 • Duurzame energie
 • Leefklimaat (bijv. brommers op de dijk) 
Daarnaast is de bewonersvereniging vertegenwoordigd in de Omgevingsraad (windturbines) en Wijkbeheer Malburgen Oost-Noord.

Meld je aan voor het bestuur of een werkgroep
Jeuken je handen? Zie je het zitten om onze fijne buurt nog fijner te maken? Of ken je misschien iemand anders die daaraan wil bijdragen?
Laat het ons weten! Stuur een mail naar: bewoners.stadseiland@gmail.com

Heb je vragen?
Mail ons op: bewoners.stadseiland@gmail.com

 

Aanmelden als lid